Μηταράκης σε ΣΚΑΙ: Η Ευρώπη θα είναι απέναντι στην Τουρκία αν δεν εφαρμόσει τα συμφωνημένα

Η Ευρώπη θα είναι απένταντι στην Τουρκία αν δεν εφαρμόσει τα συμφωνημένα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα.

Παράλληλα,υποστήριξε, ότι η Ευρωπαική Αριστερά «κάνει πόλεμο εναντίον της FRONTEX στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθώντας να περιορίσει την ικανότητά της να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Η FRONTEX πρέπει και ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά ο ρόλος της είναι να αποτρέπει τις παράνομες εισόδους στην Ευρώπη».

Επίσης, ο κ. Μηταράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι τη Δευτέρα στο κοινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης, θα τεθεί στη συζήτηση η στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό.

«Η Ελλάδα κατάφερε να κοινοτικοποιήσει το Μεταναστευτικό και τα περισσότερα θέματα, ώστε πλέον η Τουρκία βρίσκεται απέναντι στην Ε.Ε. Η Ευρώπη θα της δώσει την ευκαιρία της θετικής ατζέντας, αλλά και το αντικίνητρο των κυρώσεων. Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει ποια πολιτική θα ακολουθήσει», είπε ο κ. Μηταράκης.

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε, ότι «η Τουρκία προσπαθεί να έχει περισσότερα ανταλλάγματα από αυτά της Ε.Ε.. Ωστόσο, η χώρα μας αφαίρεσε, με την άμεση αντίδραση της στα γεγονότα του Έβρου, τη δυνατότητα της γείτονας χώρας να εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό ως διαπραγματευτικό εργαλείο».

Πηγή: skai.gr