Μηταράκης: Μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά μέχρι το Πάσχα

Η μετακίνηση όλων των μεταναστών από τα νησιά μέχρι το Πάσχα του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει σημαντική αύξηση στις αφίξεις, είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον  υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μίλησε στο POLITICO και τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη.

«Το γεγονός ότι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα έχουμε μόνο ένα άτομο νεκρό από κορωνοϊό από 95.000 αιτούντες άσυλο δείχνει ότι όλα αυτά τα σενάρια για μια επικείμενη μαζική καταστροφή που κυκλοφόρησαν δεν έχουν επαληθευτεί. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε, η οποία είχε διάφορες παραμέτρους, έφερε αποτελέσματα », ανέφερε ο κ. Mητάρακης υπερασπιζόμενος την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα φρουρεί τα σύνορά της με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν γίνονται pushbacks. Καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές χάρη στη συνεχή παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής και του ελληνικού ναυτικού, δείχνοντας σαφώς ότι η χώρα έχει σύνορα», τόνισε, περιγράφοντας τις επιχειρήσεις ως θέμα« εθνικής ασφάλειας».

Πηγή: skai.gr