Μηταράκης: Με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση

Τη συνεργασία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Με τη συνεργασία των δύο φορέων τοποθετήθηκαν οικίσκοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και ξεκίνησαν αυτοί να λειτουργούν ως υγειονομικοί σταθμοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός, «σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθέτησε ιδιόκτητους οικίσκους εντός δομών και κάλυψε και τις δαπάνες τοποθέτησης. Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Κώστα Μουτζούρη και τον Παντελή Βρουλή, η οποία προσφέρει ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, στις ήδη υπάρχουσες προβλέψεις. Με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, μακάρι να είχαμε μπορέσει νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει πολλά».

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει, επίσης, ότι «με χθεσινή απόφαση διακόψαμε παροχές σε χρήμα σε διαμένοντες, έως ότου τοποθετηθούν ΑΤΜ εντός και προβλέψαμε δυνατότητα παράδοσης προϊόντων εντός δομών, ώστε να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ