Μήνυμα ενότητας από Καραμανλή

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μετέβη  στην πληττόμενη από την πυρκαγιά περιοχή της Ζαχάρως, στον Νομό Ηλείας. Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζούμε σήμερα μια ανείπωτη τραγωδία. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τον χαμό των συνανθρώπων μας. Η σκέψη όλων μας, αλλά και η έγνοια της Πολιτείας είναι στις οικογένειες που θρηνούν το χαμό των ανθρώπων τους. Είμαστε εδώ. Τους συμπαραστεκόμαστε. Νιώθουμε τον πόνο τους. Αυτές οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Είναι ώρες ευθύνης. Είναι ώρες μάχης.

Αυτή την ώρα εκατοντάδες άνθρωποι, πυροσβέστες, στρατιώτες, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, απλοί πολίτες, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δίνουν, με κίνδυνο της ζωής τους, τη μάχη με τις φλόγες των πύρινων μετώπων. Είμαστε εδώ. Τους στηρίζουμε. Τους εμπιστευόμαστε. Μήνες τώρα βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, με επαγγελματική ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση, με αυτοθυσία. Διακινδυνεύουν και τη ζωή τους για να προστατέψουν συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, περιουσίες συμπολιτών μας που απειλούνται, τη δημόσια περιουσία, το φυσικό περιβάλλον.

Εκείνο που προέχει τώρα είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών και η αποκατάσταση των υλικών καταστροφών. Είναι αυτονόητη η δέσμευσή μας ότι όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται αυτομάτως αναδασωτέες. Όπως επίσης και ότι προχωρά αμέσως η καταγραφή και η αποτίμηση των ζημιών, για να αποζημιωθούν οι πληγέντες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες οι Ελληνίδες, οι Έλληνες είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε ένα. Μια ψυχή. Μια δυνατή ψυχή.
Πηγή: skai.gr