Μήνυμα Δένδια προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν ανέχεται απειλές πολέμου

«Η Ελλάδα δεν ανέχεται απειλές πολέμου. Γνώμονας της είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» διεμήνυσε σήμερα προς την ’γκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Βήμα της Βουλής. 

«Για εμάς», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, «είναι αυτονόητος ο τερματισμός των γεωτρήσεων». 

«Εμείς», υπογράμμισε «προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα και στο θέμα αυτό έχουμε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Εξωτερικό, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας είπε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί με επωφελέστερο τρόπο για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι «θα επιδιώξουμε την εμβάθυνση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα άλλα δεν θα δεχτούμε φαινόμενα μη τήρησης των συμφωνηθέντων» 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για τις σχέσεις με την Αλβανία είπε ότι η χώρα αυτή εξακολουθεί να μην έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική μειονότητα.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά, πρόσθεσε, τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία και  τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων της μειονότητας».

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι υπάρχουν τώρα όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν στενότερες οι άριστες σχέσεις Ελλάδος - Ηνωμένων Πολιτειών.
Πηγή: skai.gr