Κλείσιμο

Μετρούν τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες απειλές Καμμένου

Μετρούν τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πλειοψηφία, μετά τις νέες απειλές Καμμένου για αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση αλλά και τον αναβρασμό που έχει προκαλέσει στους κόλπους του κόμματος η επίθεση Καμμένου κατά στελεχών που στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στα χαρτιά, η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται να συγκεντρώνει τον απαραίτητο αλλά και εύθραυστο αριθμό των 151 βουλευτών, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία, διατηρώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμη κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέβουν από το τρένο.

Γεγονός πάντως είναι ότι η πίεση που θα ασκηθεί από τη ΝΔ στο νέο κυβερνητικό εταίρο θα είναι αφόρητη και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αντέξει.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Μαρία Σπυράκη: «Όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία, με πρώτο τον κ. Καμμένο».

Οι ΑΝΕΛ από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η συμφωνία των Πρεσπών να μην κυρωθεί, με τον εκπρόσωπό Τύπου του κόμματος, Θεόδωρο Τοσουνίδη να δηλώνει ότι το κόμμα της συγκυβέρνησης θα απέχει από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά τους, στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνουν το τι προτίθενται να πράξουν σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής.

«Είμαι βουλευτής της αντιπολίτευσης ασκώ σφοδρή κριτική και στον προϋπολογισμό αλλά δεν έχω ταμπού να συμφωνήσω όταν κάτι που έρχεται είναι σύμφωνο με τις αρχές μου» δηλώνει ο Χάρης Θεοχάρης αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ταχθεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι:

«Η χώρα μετά από 25 χρόνια ήττας πρέπει να αποφασίσει: Θα συνεχίσει να ηττάται ή θα κάνει μια στροφή και θα υποστηρίξει κάτι άλλο»

Τέλος, μετωπική επίθεση κατά των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης:

«Το περίφημο ρητορικό ερώτημα: «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», στην προκειμένη περίπτωση έχει μια απάντηση. Ο Πάνος Καμμένος και το δήθεν αντιδεξιό μέτωπο!!! Καιρός να τελειώνουμε μαζί τους για το καλό της πατρίδας».

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ ολοκληρωθούν με επιτυχία και χωρίς καθυστερήσεις η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή στα τέλη Ιανουαρίου.
Πηγή: skai.gr