Με επιφυλάξεις ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Με τρεις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, αλλά και με τις επιφυλάξεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Οι τρεις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης προβλέπουν:

* Οι προσλήψεις στους ΟΤΑ μέχρι το 2011 γίνονται μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

* Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται οι προσλήψεις για τα Νομικά Πρόσωπα της εκκλησίας.

* Δίνεται η δυνατότητα ένστασης στο ΑΣΕΠ στους διαγωνισμούς για προσλήψεις ένστολου προσωπικού στη δημοτική αστυνομία.

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου Γιώργος Ντόλιος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο υψηλής πολιτικής αξίας, που κατοχυρώνει την αξιοκρατία μέσω του ΑΣΕΠ και βάζει τέλος "σε μια μαζική ομηρία, στη στρέβλωση και την υποθήκευση του μέλλοντος δεκάδων χιλιάδων νέων που σκοπίμως καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια".

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που να αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης "δεν είναι η αντικατάσταση 'γαλάζιων' με 'πράσινα' παιδιά. Ταυτόχρονα επέμεινε ότι πρέπει να ισχύσει η πρόσθετη μοριοδότηση για όλους τους συμβασιούχους του δημόσιου τομέα.

Πρόσθετη μοριοδότηση ζήτησε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μαυρίκος από το ΚΚΕ επέμεινε στην πρόταση του κόμματος του για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων του δημοσίου.

"Με καλή πίστη αντιμετωπίζουμε το σχέδιο νόμου, κρατάμε όμως επιφυλάξεις και περιμένουμε μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους του", επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Επιφυλάξεις επί της αρχής του νομοσχεδίου εξέφρασε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, τονίζοντας ότι είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων αλλά και εξορθολογισμού.
Πηγή: skai.gr