Με Αλ Καπόνε το σχόλιο Ζαχαριάδη για την αρχειοθέτηση στους 8 για Novartis (audio)

Την υπόθεση Αλ Καπόνε που καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και όχι για τα σοβαρά αδικήματα που διέπραξε, επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας για την αρχειοθέτηση των δικογραφιών για τα οκτώ από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis.

«Αν θυμάμαι καλά, χωρίς αυτό να κάνει παραλληλισμούς για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο Αλ Καπόνε έχει κάνει μια σειρά από εγκλήματα, έτσι δεν είναι; Είναι πάρα πολλά για τα οποία δεν τον πιάσανε ποτέ και τον πιάσανε για φοροδιαφυγή. Σημαίνει αυτό κάτι από μόνο του; Όχι δεν σημαίνει από μόνο του», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η αρχειοθέτηση μιας υπόθεσης δεν σημαίνει δικαίωση ούτε δικαιώνει τον κατηγορούμενο να χαρακτηρίζει συκοφάντη εκείνον που τον κατηγόρησε.

«Βεβαίως η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή έχει αρχειοθετήσει τις 8 από τις δέκα υποθέσεις. Αυτό τι σημαίνει; Ότι όποια υπόθεση αρχειοθετείται ή δικαιώνεται θα πρέπει να μην ψάχνεται; Ή σημαίνει ότι όποια περίπτωση αρχειοθετείται ή δικαιώνεται θα πρέπει ο απέναντι να γυρνάει και να λέει: ‘’α, αυτός που με κατηγόρησε είναι συκοφάντης’’;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε μάλιστα πως «το γεγονός ότι έρχεται μια απόφαση αρχειοθέτησης ή αθώωσης από τη δικαιοσύνη σημαίνει ότι δεν βρέθηκε κάτι. Όχι ότι δεν έγινε κάτι».

Στην ερώτηση εάν αυτό που λέει είναι πως είναι ένοχος ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Πικραμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι δεν έχει στόχο να προσωποποιήσει.

«Δεν κάνω κανένα παραλληλισμό. Σέβομαι απολύτως όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω πάρα πολύ ισχυρά μέσα μου στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά πιστεύω ταυτόχρονα στις έννοιες και στις διαδικασίες προκειμένου να έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ένα υποθετικό σενάριο χρηματισμού με βάση το οποίο αν τα χρήματα μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό «θα με πάνε με χειροπέδες» αλλά αν τα έχει σε τσουκάλι σπίτι του, δεν τον αγγίζουν.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis