Με 402 ψήφους ο Λευτέρης Ζαγορίτης γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ.

Με 402 ψήφους, ο βουλευτής Β! Αθήνας, Λευτέρης Ζαγορίτης, εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Η Κατερίνα Παπακώστα - επίσης βουλευτής της Β! Αθηνών - έλαβε 70 ψήφους.
Οι εγγεγραμμένοι ήταν 559. Ψήφισαν οι 507. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 507 και τα λευκά και άκυρα 35.
Το βιογραφικό του Λευτέρη Ζαγορίτη
Ο Ελευθέριος Ζαγορίτης, γεννήθηκε το 1956 στη Ρόδο.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλά αγγλικά και γαλλικά.
Την περίοδο των σπουδών του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Διετέλεσε υπεύθυνος των τμημάτων Ιδεολογίας, Διαφώτισης και Τύπου της ΟΝΝΕΔ και εκδότης της εφημερίδας ``Δημοκρατική Πρωτοπορία``.
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).
Το 1994, έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ και υπήρξε γραμματέας του Οργανωτικού και του Συνδικαλιστικού του κόμματος, καθώς και μέλος των τομέων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Επίσης, μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β` Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Ομιλία πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα, επανέλαβε τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την ανάγκη της κοινωνίας και έχουν τη στήριξή της. [ περισσότερα ] Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, λέγοντας ότι δεν είναι και δεν επιτρέπεται να είναι μέτοχη η κυβέρνηση μπροστά σε ακρότητες και βιαιότητες και ότι οι αρχές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας υποδεικνύουν σε κάθε υπεύθυνη πολιτεία να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των πολιτών. «Η κυβέρνηση δεν έχει εξαρτήσεις και δεν χρωστάει γραμμάτια σε κανέναν. Διαμορφώσαμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες και αυτό σημαίνει συνέπεια και αξιοπιστία, συλλογικότητα και συμπόρευση», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διαδικασία της εκλογής νέου γραμματέα ως έκβαση δημοκρατίας, συστράτευσης και συμπόρευσης όλων των στελεχών του κόμματος, ενώ απευθυνόμενος προς τους δυσαρεστημένους από τον ανασχηματισμό, τόνισε ότι όλοι δοκιμάζονται και ότι οι ευκαιρίες είναι μπροστά για όλους.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της διακυβέρνησής του:
1. Στρατηγική αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς: στο κράτος, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία.
2. Στρατηγική που οδηγεί στην επανίδρυση του κράτους για ένα αποτελεσματικό, νοικοκυρεμένο και υπεύθυνο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.
3. Στρατηγική για τη δημιουργία ισχυρής οικονομίας ευκαιριών.
4. Για την εξωτερική πολιτική στρατηγική που συνοψίζεται στο τρίπτυχο ειρήνη - συνεργασία - ανάπτυξη. «Επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση και πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιθυμούμε την επίλυση του Κυπριακού με λύση λειτουργική και βιώσιμη, διότι λύση που δεν είναι βιώσιμη δεν είναι λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.
5. Στρατηγική σύγχρονου κοινωνικού κέντρου. «Επιδιώκουμε το διάλογο, τη συνεννόηση, τη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με όλες τις παραγωγικές ομάδες, με όλους τους κοινωνικούς εταίρους».
6. Στρατηγική που βασίζεται σε οριοθετημένες σχέσεις ανάμεσα στο κόμμα, το κράτος, την κυβέρνηση, την κοινωνία.
Θα είμαι παρών
Στο σύντομο απολογισμό του που πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο απερχόμενο γραμματέας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «πετύχαμε να δεθεί η κομματική βάση με την κοινωνία» και τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικά την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στο χαρακτήρα του κόμματος είπε ότι «δεν αποτελεί ουρά της κυβέρνησης, βρίσκεται δίπλα και μπροστά από την κυβέρνηση». «Η ΝΔ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα κρατικοδίαιτων παραγόντων και ανεύθυνων διαμεσολαβητών» τόνισε.
Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα είναι παρών σε όλες τις μάχες με το ίδιο σθένος που είχε μέχρι τώρα με την ιδιότητα του στελέχους του κόμματος.
Υποκρισία

Αυστηρή κριτική στα όσα τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ άσκησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα κάθε ημέρα. «Κάθε σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι και ένα ψέμα. Τα ωραία και παχιά λόγια που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ανακυκλώνει ο κ. Καραμανλής δεν μπορούν να κρύψουν την υποκρισία, τον αυταρχισμό της κυβέρνησής του -την ώρα που μιλά δήθεν για διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία - τις αντιλαϊκές πολιτικές, την κοινωνική πόλωση και την υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής που προκαλεί η πολιτική του», δήλωσε ο εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr