Μ. Παπαϊωάννου: «Το ΠΑΣΟΚ στερείται σωστής επικοινωνιακής πολιτικής»


Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

«Διαβάζω μια έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου που μας θέλει καλύτερους και περιμένει από εμάς να τον πείσουμε ότι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων όχι μόνο των μεγάλων αλλά και αυτών που αφορούν τον κάθε πολίτη και ιδιαίτερα τους φτωχούς και τους αδύναμους».

Για την οικονομία

«Η οικονομία στα μακροοικονομικά της πάει καλά. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί που - όπως ξέρετε - έχουν στάνταρ μετρήσεις για όλες τις χώρες του κόσμου. Αρα το να λέμε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε όλη την Ευρώπη είναι η αλήθεια, ως ρυθμό αύξησης. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ζήτημα ότι δεν έχουμε πείσει τον κόσμο γι αυτό το προϊόν, γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι αυτό δεν μοιράζεται δίκαια».
«Δεν έχουμε αναδείξει τη σωστή επικοινωνιακή πολιτική. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έκανε τη μεγάλη και τη σωστή επιλογή να μπει στην ΟΝΕ και από τη στιγμή που το κόστος ζωής στην Ευρώπη πλέον είναι σχεδόν το ίδιο με την Ελλάδα, αυτό εκ των πραγμάτων θα έφερνε το πρόβλημα σε μια μεταβατική περίοδο. Το δεύτερο σημείο που θα έπρεπε να προσέξουμε είναι το εξής: η Ελλάδα ανέλαβε ένα μεγάλο εγχείρημα που είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Κακά τα ψέματα αυτό έχει βραχυπρόθεσμα υψηλό κόστος. Αρα λοιπόν χρήματα, τα οποία ενδεχόμενα θα πήγαιναν σε κοινωνικές ή αναδιανεμητικές πολιτικές, σε αυτή τη φάση είναι αυτονόητο ότι δόθηκε προτεραιότητα στα ολυμπιακά έργα».
«Το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα η πολιτική ζωή του τόπου έχει ανάγκη από την αλήθεια και από την άλλη μεριά να πούμε ότι οι οικονομίες δεν πάνε πάντα σε ευθεία γραμμή».

Για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

«Ο κύριος Καραμανλής αυτή τη στιγμή, ευφυώς φερόμενος - οφείλω να ομολογήσω -τι κάνει; Παρουσιάζει κομμάτια προγράμματος -κυρίως θεσμικού περιεχομένου- χωρίς κοστολόγηση γιατί αν κανείς δει τις υποσχέσεις που έχει δώσει η ΝΔ, θέλει τέσσερις και πέντε προϋπολογισμούς. Ποιος θα τον δανείσει και με ποιους όρους; Θα βάλει φόρους;».
Πηγή: skai.gr