Σούδα - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας - Μήνυμα στην Τουρκία

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο απόγειό τους τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις του με τον Μάικ Πομπέο από τη Σούδα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας.

«Η περιοχή δοκιμάστηκε από την προκλητικότητα της Τουρκίας, με ρητορική και τακτικισμούς που δεν επιβεβαιώνουν την ειλικρίνεια των προθέσεων και που είναι αντίθετες με τις αξίες του δυτικού κόσμου» ήταν το μήνυμα του προέδρου της κυβέρνησης. «Στη Μεσόγειο δεν πρέπει να σηκώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο κύματα απειλών και αντιπαλότητας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στην Κρήτη χτυπάει η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου και της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, στην Κρήτη συναντώνται τα συμφέροντα των δυο χωρών μας, στα νερά της διεξάγονται κοινές ασκήσεις, ενώ η Σούδα θα γίνει έδρα ελλιμενισμού του Hershel Williams ενός από τα μεγαλύτερα πλοία των ΗΠΑ, τα αεροσκάφη μας θα πετάνε μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, η ελληνοαμερικανική συνεργασία απλώνει τη δράση της και στην αμυντική βιομηχανία με την αναβάθμιση των F-16 σε viper αλλά και τις επενδύσεις σε ελληνικά ναυπηγεία

 

Πηγή: skai.gr