Στη Λευκωσία η Δόμνα Μιχαηλίδου για συναντήσεις με την υπουργό Εργασίας

Στη Λευκωσία η Δόμνα Μιχαηλίδου για συναντήσεις με την υπουργό Εργασίας

Με την υπουργό Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, συναντήθηκε στη Λευκωσία, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιδοματικής πολιτικής, το πλαίσιο της παιδικής προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά στις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, καθώς και στην παροχή φροντιστή για τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) Δημήτρη Λαμπριανίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν ειδικότερα η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα, η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες και η θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού, που αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να γευματίσει με την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Άντρη Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προσκεκλημένη από την κ. Αναστασιάδη, Επίτιμη Πρόεδρο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ, η υφυπουργός Εργασίας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, στις 15 Φεβρουαρίου, παρακολούθησε το σεμινάριο «30 χρόνια Παιδογκολογίας στην Κύπρο: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και της κ. Αναστασιάδη και με την στήριξη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση έγινε ευρύτερα γνωστό το έργο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ και η προσφορά σε παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, στη διάρκεια των 30 ετών της λειτουργίας της παιδογκολογικής-παιδοαιματολογικής κλινικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ