Κυβερνητικοί κύκλοι: Γιατί τώρα, και για ποιο λόγο, το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Εξήγηση για το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, δίνουν κυβερνητικά στελέχη. 

Με φόντο το μαίανδρο της ΧΑ, κεντρικό τίτλο το σύνθημα κατά των Χρυσαυγιτών, «δεν είναι αθώοι» και φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η εφημερίδα υποστηρίζει «πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».


Τα κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν στον ΣΚΑΪ και τον Γιάννη Καντέλη βλέπουν σε αυτές τις μεθόδους μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει, σε πρώτη φάση, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εσωκομματικές αναταράξεις που σοβούν αυτό το διάστημα, αφετέρου, σε δεύτερη φάση, να ξεφύγει από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι με τις αλλαγές που έκανε στον ποινικό κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιούλιου του 2019 πέφτουν στα «μαλακά» τα μελή της Χρυσής Αυγής. 

«Με αυτή τη διχαστική προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει δίοδο διαφυγής» σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικοί κύκλοι. Για το θέμα αναμένεται σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και τις επόμενες ημέρες. 

Σημειώνεται ότι αργότερα το κυβερνών κόμμα κατήγγειλε απειλές κατά υπουργού και βουλευτή της ΝΔ από μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αρνείται πάντως ότι ο φοιτητής που ανάρτησε τις απειλές είναι μέλος της νεολαίας της. 

Πηγή: skai.gr