Κυβερνητικοί κύκλοι: Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Κυβερνητικοί κύκλοι: Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Με αφορμή τις αντίδρασεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο θέμα της τηλεκατάρτισης  που καταργήθηκε για το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν, ότι δεν τίθεται θέμα άρσης εμπιστοσύνης στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως επισημαίνουν το υπουργείο Εργασίας, όλα αυτο διάστημα έχει χειρίστει φόρτο πρόγραμμάτων για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων από την πανδημία του κορωνοϊού, και η συγκεκριμένή αστοχία την οποία όπως επισημαίνουν παραδέχθηκε και ο κ. Βρούτσης στη δήλωση του, διορθώθηκε . Άλλωστε όπως επισημαίνουν ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς αυτός ο τομέας θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στο μέλλον.Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο έλεγχος θα έχει χρονικό βάθος και θα αφορά και στα οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων προηγούμενων ετών.

"Ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης:

"Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ", υπογραμμίζει και κάνει λόγο για υπουργούς που "παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες". "Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο", προσθέτει, τονίζοντας ότι "ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου".

"Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας", καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά δήλωσε:«Επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την  δική του ... ουσιαστικά,  απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το  καταγγείλαμε.Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.»

 

Πηγή: skai.gr