Κυβερνητική για πυρκαγιές

Η αποκατάσταση των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον και οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές, θα απασχολήσουν την Τρίτη, την κυβερνητική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη Δευτέρα, στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξη για το οικογενειακό εισόδημα, επικράτησαν υψηλοί τόνοι για το θέμα της οικολογικής καταστροφής από τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το περιβάλλον ως εθνικής σημασίας υπόθεση για την κυβέρνηση και σημείωσε με νόημα ότι εκτίθενται όσοι αναζητούν ψήφους στις φυσικές καταστροφές και τον ανθρώπινο πόνο.

Ο κ. Καραμανλής κατέδειξε με αριθμούς ότι το ΠΑΣΟΚ το '95 κήρυξε αναδασωτέες περίπου τις μισές εκτάσεις από αυτές που είχαν καεί.

Ιδιαίτερα επιθετικός, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να κυβερνά, κάνει αντιπολίτευση και τον πρωθυπουργό ότι ζει εκτός πραγματικότητας.

Διερωτήθη, γιατί ο κ. Καραμανλής δεν αποπέμπει τους υπουργούς που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές και ζήτησε εκ νέου τη διενέργεια εκλογών.

Από την πλευρά, του γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμφισβήτησε αν θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για αποζημιώσεις στους πληγέντες σε σύντομο χρόνο, ενώ απαξίωσε τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζουν τα 2 μεγαλα κόμματα, λέγοντας ότι με την κοινωνική πολιτική επιστρέφει στους δικαιούχους ενα μικρό ποσοστό από τον πλούτο που τους άρπαξε.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος επέρριψε ευθύνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας για την αναθεώρηση του άρθρου 24 και τόνισε ότι πριν καούν τα δάση, είχε καεί το δάσος ως αξία.
Πηγή: skai.gr