«Κυβερνητικά παζάρια»: Οι ΑΝΕΛ, ο Παπαχριστόπουλος και το σχέδιο Βούτση

Σωσίβιο στον Πάνο Καμμένο αλλά και στον Σταύρο Θεοδωράκη για να μην χάσουν το προνόμιο του Αρχηγού Κόμματος στη Βουλή ρίχνει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ρύθμιση στη Βουλή που θα προβλέπει ότι όσοι έχουν εκλεγεί στις εκλογές ως αρχηγοί κομμάτων θα διατηρούν την ιδιότητά τους και τα προνόμιά τους στη Βουλή ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι 5 βουλευτές. Ταυτόχρονα θα απελευθερώνονται και οι βουλευτές που θέλουν να αλλάξουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει το θέμα να συζητηθεί» ανέφερε την Πέμπτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ» ανέφερε χθες στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» δήλωσε σήμερα Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Παράλληλα, αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος αυτή δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος. Αντιθέτως θα ψηφίζουν μόνο για τρεις βουλευτές «Αποδήμων». 

Πηγή: skai.gr