Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση» - ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα από πυλώνας ειρήνης, άλλαξε δόγμα

Οι δυο στόχοι που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επετεύχθησαν, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές προχωρώντας σε μια πρώτη αποτίμηση της συζήτησης στην εθνική αντιπροσωπεία για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας η οποία επιψηφίστηκε με 191 ψήφους. 

Ο πρώτος στόχος του πρωθυπουργού ήταν να αναδείξει γιατί είναι τόσο σημαντική η συμφωνία, και γιατί αποτελεί ουσιαστική θωράκιση της χώρας έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει από την Τουρκία και θεωρούν ότι αυτό το έκανε απαντώντας και στις δυο αιτιάσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα από την αντιπολίτευση, το πρώτο τι γίνεται αν ένα δικό μας πλοίο που βρίσκεται στην ΑΟΖ δεχτεί επίθεση αλλά και τι γίνεται με την αποστολή στρατευμάτων στο Σαχέλ. 

«Κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την εθνική εξαίρεση όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί απέναντι σε κάτι τόσο σημαντικό για τη χώρα μας, και την ώρα που δέχεται απειλή από την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε μια συμφωνία που θωρακίζει την Ελλάδα» τονίζεται. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό συνιστά πλήγμα για την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση. 

ΣΥΡΙΖΑ 

Στον αντίποδα, δύο πράγματα κρατούν από τον ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή. Πρώτον, τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπας στον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θα περιμένουμε νέο ράλι εξοπλισμών. «Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;» διερωτώνται στην Κουμουνδούρου κρούοντας καμπανάκι για τα μνημόνια που πέρασαν. Δεύτερον, αν έχει αλλάξει το δόγμα εξωτερικής πολιτικής. «Η Ελλάδα ήταν πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης, και τώρα έγινε προκεχωρημένο φυλάκιο άλλων δυνάμεων» τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου καταγράφουν μια αδυναμία στη δεξιά παράταξη για τη διαγραφή Μπογδάνου. 

Πηγή: skai.gr