ΚΥΣΕΑ: Οι νέοι αρχηγοί

Νέος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ ορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του επιτελείου στο αρχηγείο, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης. Αρχηγός της Πυροσβεστικής ορίστηκε ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός, υποστράτηγος Ανδρέας Κόης και νέος αρχηγός ΓΕΣ ο μέχρι σήμερα διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Δημήτρης Γράψας.
Με την επιλογή του αντιστράτηγου Δημητρίου Γράψα στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ, αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του ο αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας, στον οποίο απονέμεται ο βαθμός του στρατηγού. Παράλληλα, αποστρατεύονται ο έως σήμερα γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Παναγιώτης Καράμπελας, ο έως σήμερα α` υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Στέλιος Παναγόπουλος και ο έως σήμερα διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Ευθύμιος Γρετσίστας.
Οι υπόλοιποι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Σύρρος
Σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Κρίσεων των Αντιστρατήγων με επικεφαλής το νέο αρχηγό της Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη και δυο αντιστρατήγους του Στρατού για να κρίνει τους δυο εναπομείναντες αρχιστράτηγους της ΕΛ.ΑΣ Στέλιο Σύρρο και Στράτο Κυριακάκη, καθώς και τους υποστράτηγους προκειμένου να προαχθούν κάποιοι για την κάλυψη των κενών θέσεων στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος. Σημειώνεται ότι ο υπαρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος λόγω της τοποθέτησης στη θέση του αρχηγού του κ. Δημοσχάκη αποστρατεύεται λόγω προαγωγής νεοτέρου του.
Θα αποστρατεύονταν
Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βύρων Πολύδωρας δήλωσε ότι είχε το δύσκολο ανθρωπίνως έργο να επιλέξει μεταξύ αξίων, ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες παραιτήσεις των αρχηγών ΕΛ.ΑΣ και ΠΥΡ, τόνισε ότι τις ζήτησε καθώς οι δύο αρχηγοί έπρεπε να αποστρατευτούν σε λίγο καιρό. «Ηταν άκομψο και δεν ήταν πολύ ταιριαστό προς το πνεύμα του Σώματος της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής οι απερχόμενοι να κάνουν τις κρίσεις. Αυτό εξέθεσα στους Αρχηγούς και βρήκα την απόλυτη κατανόησή τους. Έτσι κύλησαν ομαλά τα πράγματα στον τομέα της ευθύνης μου, δηλαδή στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.
Κομματικοποίηση
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης επισφραγίζονται σκληρές κομματικές επιλογές στην θέση των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Όπως επισημαίνεται, «για πρώτη φορά στην ιστορία των κρίσεων στην ανώτατη ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας έχουμε βροχή παραιτήσεων, πριν ακόμα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ».
Πηγή: skai.gr