Κύπρος: Συσπείρωση των οπαδών

Βασικός στόχος των υποψηφίων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Κύπρο αποτελεί η συσπείρωση των οπαδών τους.

Σύμφωνα με περισσότερες από 40 δημοσκοπήσεις οι τρεις βασικοί υποψήφιοι δηλαδή ο Τάσος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστόφιας και Ιωάννης Κασουλίδης είναι σχεδόν ισοδύναμοι.

Βασική δεξαμενή ψήφων για τον Τάσο Παπαδόπουλο θεωρείται το 76% που ψήφισε κατά του σχεδίου Αναν.

Την ίδια ώρα, το θέμα των πιθανών συνεργασιών στο δεύτερο γύρο άρχισε να δεσπόζει στις συζητήσεις, με το εκλογικό επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου να επικεντρώνεται στην αμοιβαία απέχθεια που τρέφουν σημαντικές μερίδες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό για συνεργασία μεταξύ οποιωνδήποτε στο δεύτερο γύρο, αλλά άφησε και αιχμές λέγοντας ότι εκείνο που ενοχλεί και προκαλεί τους πολίτες είναι αν υπάρχει παρασκηνιακή συνεννόηση για αλληλοπριμοδότηση, διότι γίνεται πίσω από την πλάτη τους.

Το ΑΚΕΛ, που είχε υποστεί σημαντικές εκλογικές απώλειες όταν συνέπλευσε με το Δημοκρατικό Συναγερμό στη δεκαετία του 1980, προσπαθεί να αποσείσει τις υποψίες ότι βρίσκεται και πάλι σε πορεία συνεργασίας με το ΔΗΣΥ.

Ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Δημήτρη Χριστόφια, Νίκος Κατσουρίδης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μερίδας δημοσιογράφων, που όπως είπε, παρουσίασαν μια πρόσκλησή του προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να τον υποστηρίξουν ως αναφορά σε ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα αυτό.

Εξ άλλου, ο υποψήφιος Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι χωρίς διακρίσεις απευθύνεται για υποστήριξη, πέραν των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της αριστεράς.
Πηγή: skai.gr