Κύπρος: Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη αποφάσισε ο Αναστασιάδης

Tη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη, 15 Μαΐου αποφάσισε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τα θέματα που θα συζητηθούν, αλλά υπάρχουν τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά θέματα προς συζήτηση, καθώς εκκρεμεί απόφαση για το χειρισμό των προσπαθειών εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών ενόψει και της επιμονής της τουρκικής πλευράς για άμεση έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό.

Αντίστοιχα, υπάρχει πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το μνημόνιο και αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων μέσω διαδικασιών που θα οδηγήσουν την Κύπρο εκτός της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την οποία ζητά την άρση της απόφασης του Προέδρου Αναστασιάδη για την παύση του Σπύρου Σταυρινάκη από την θέση του υποδιοικητή της ΚΤΚ.

Ο διορισμός του κ. Σταυρινάκη σε θέση που σύμφωνα με το Σύνταγμα προορίζεται για Τουρκοκύπριο και ήταν κενή από το 1963, έγινε από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια λίγες ημέρες πριν από το τέλος της θητείας του. Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακάλεσε το διορισμό του κ. Σταυρινάκη στις 9 Απριλίου.

«Η κυπριακή οικονομία θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση, καθώς δρομολογούνται επώδυνες προσαρμογές» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της με τις οικονομικές της προβλέψεις για την Κύπρο την περίοδο 2012 - 2014.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ