Ξεπάγωμα των σχέσεων με τη Ρωσία θα επιδιώξει ο Τσίπρας στη Μόσχα

Το ξεπάγωμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα Πέμπτη φτάνει στη Μόσχα και αύριο θα έχει συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σήμερα, θα υπάρξει μια προεργασία του κ Τσίπρα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς θα πραγματοποιηθεί τελικά η μικτή διυπουργική επιτροπή Ρωσίας - Ελλάδας που δεν είχε γίνει μετά το καλοκαίρι με τις απελάσεις εκατέρωθεν διπλωματών και διοικητικών υπάλληλων.

Οι συναντήσεις των δύο χωρών γίνονται στη σκιά όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με το ονοματολογικό, καθώς είναι γνωστή η αντίθεση της Ρωσίας πάνω στο ζήτημα αλλά η ελληνική πλευρά δεν θα σταθεί εκεί αφού υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά ζητήματα.

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργική κατοικία και στη συνέχεια με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο. Θα αναλύσουν ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία των δυο χωρών αλλά και το ξεπάγωμα το σχέσεων. 

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται ενεργειακά ζητήματα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και διάφορα επενδυτικά σχέδια τα οποία όμως θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν προχωρήσει πολύ. 
Η χώρα μας επίσης θα επιδιώξει να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Μόσχα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη Μόσχα θα είναι και ο Νικολάς Μαδούρο που θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη με τον Πούτιν και είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Ερντογάν. 

Πηγή: skai.gr