Κουβέλης για Το Ποτάμι: Μεταπολιτικά πειράματα και μιντιακά πυροτεχνήματα

Επίθεση στο Το Ποτάμι, χωρίς να το κατονομάσει, εξαπέλυσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που υπέγραψαν κείμενο στήριξης της Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτικής Συνεργασίας. Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «μεταπολιτικά πειράματα και μιντιακά πυροτεχνήματα ιδεολογική ασάφεια και πολιτική σύγχυση».

«Δεν φτάνει όμως η καταδίκη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ. Ζητούμενο είναι η θετική πρόταση αλλαγής του. Αλλά, εδώ ας προσέξουμε: Το νέο δεν προσδιορίζεται από τον χρόνο της εμφάνισής του, από την προβολή του, ή από τις δηλώσεις των δημιουργών του. Το νέο προϋποθέτει λόγο συγκεκριμένο και για το σήμερα και για το αύριο, καθώς και προγραμματικές δεσμεύσεις. Το νέο δεν μπορεί να δομείται πάνω στα υλικά του παρελθόντος, με εργαλεία την ιδεολογική ασάφεια και την πολιτική σύγχυση. Γιατί τότε, ο θολός πολυσυλλεκτισμός και κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος καταντά αυθεντικός συνεχιστής του παλαιοκομματικού παρελθόντος. Η πολιτική χωρίς περιεχόμενο είναι σίγουρο ότι δημιουργεί χειραγωγημένους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, ο κ. Κουβέλης ότι «οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών». «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών και τη στρατηγική σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε.

Πηγή: skai.gr