Κουτσούμπας: Δεν θα πεις κι ευχαριστώ όταν σου δίνει ένα ενώ σου πήρε δέκα

«Δεν θα πεις κι ευχαριστώ όταν σου δίνει ένα, ενώ σου πήρε δέκα», σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφορικά με τα θετικά μέτρα που έρχονται στην Βουλή.

Ο κος Κουτσούμπας εντούτοις δήλωσε πως το ΚΚΕ ψηφίζει υπέρ σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στον λαό.

«Εμείς θα ψηφίσουμε παρών επί της αρχής στο νομοσχέδιο επειδή περιέχει πολλά που δεν δίνουν ούτε μισό ευρώ. Επί της αρχής και για το περιεχόμενο και το σκεπτικό λέμε παρών. Για τα άρθρα που ανακουφίζουν έστω και κατ’ ελάχιστον ψηφίζουμε ναι», Είπε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε  κακοστημένη παράσταση με απαράδεκτο σενάριο τα όσα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή.

«Στη Βουλή ειδικά ήταν μία κακοστημένη παράσταση. Και μάλιστα με ένα απαράδεκτο σενάριο. Με ένα σενάριο που βεβαίως δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως δεν μπήκαν επί τάπητος τα ουσιαστικά προβλήματα και οι ουσιαστικές θέσεις των κομμάτων.  

«Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να αποκρύψουν ότι υπάρχει σύμπλευση σε στρατηγικά ζητήματα αλλά και σε συγκεκριμένα μέτρα όπως είναι οι επιδοτήσεις και τα δωράκια σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Εμείς ποτέ ως κόμμα δεν θέσαμε ζήτημα στη Βουλή επειδή είδαμε τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο σε ένα κότερο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό», σημείωσε  αναφορικά με το ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού σε κότερο εφοπλιστή.

Στη συνέχεια εκτίμησε πως «Ο πρώτος ή ο δεύτερος που θα πάρουν εντολή θα φτιάξουν κυβέρνηση, υπάρχουν πρόθυμοι» και πρόσθεσε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αν χρειαστεί, θα τα βρουν».

Ξεκαθάρισε επίσης πως το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας.

"Είμαστε απέναντι στους θεσμούς και του αστικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.", τόνισε εκτός των άλλων  ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ  και πρόσθεσε: «Συμμετέχουμε σε όλους αυτούς τους θεσμούς με τους οποίους είμαστε απέναντι, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά, λέμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να καταργηθούν εκ βάθρων και κάποια άλλα να ακολουθήσουν άλλη πορεία και να ανατραπούν.

Λέμε για παράδειγμα αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ γιατί είναι ασφυκτικά. Βεβαίως δεν ταυτίζουμε την Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλου η Ευρώπη άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλο οι λαοί και άλλο οι κυβερνήσεις και τα μονοπωλιακά συμφέροντα."

Πηγή: skai.gr