Κοτζιάς-Τσίπρας: Το «φινάλε» με Καμμένο τους έφερε πιο κοντά

Για πρώτη φορά μετά το ηχηρό πολιτικό «διαζύγιο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αποφάσισαν να συναντηθούν. 

Η επεισοδιακή αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η παραίτηση του από το υπουργείο Εξωτερικών τον Οκτώβριο του 2018 και η σφοδρή σύγκρουση του με τον τότε συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο οδήγησε στο ναδίρ τις σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.  

Ωστόσο, το γεγονός ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης δεν διατηρεί δεσμούς με τον Πάνο Καμμένο οδήγησε σε μία πρώτη επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών. 

‘Ετσι σήμερα αντιπροσωπεία του «Πράττω» υπό τον επικεφαλής του και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν «πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα».
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζήτησαν για την «ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που επιστρέφει τη χώρα δεκαετίες πίσω».
 

Πηγή: skai.gr