Κοτζιάς προς ΣΥΡΙΖΑ: Σύντροφοι, κόφτε το

Εξοργισμένος για διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ότι ζήτησε θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σύντροφοι κόφτε το».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Κοτζιάς, με την Κίνηση της οποίας ηγείται, το ΠΡΑΤΤΩ, δεν θα συνεργαστεί στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε φημολογία ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σκεφτόταν τη σύμπραξη με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη την οποία διέψευσε άμεσα. 

«Το ψέμα και η υποκρισία
δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες "καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω". Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. 

Στο θέμα της υποψηφιότητας του Νίκου Κοτζιά αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Alpha. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως δεν κατάφερε να μεταπείσει τον Νίκο Κοτζιά από την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Δήλωσε πως «υπήρξαν προστριβές, εκείνος πρότεινε κάποιους υποψηφίους στους οποίους αντέδρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα βρεθούμε σε κοινά μετερίζια στο μέλλον».