Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Πέτσα για άνοιγμα κομμωτηρίων - λιανεμπορίου πριν τα Χριστούγεννα

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, πρόκειται να προβεί στη 1.30 μμ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτεας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε ό,τι αφορά στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει ότι μπαρ και νυκτερινή διασκέδαση καθώς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον το νέο έτος. Επίσης και τα Χριστούγεννα δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ νομών, ενώ η εστίαση θα παραμείνει κλειστή. Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ λίγο αργότερα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής εκτός malls 

Το μεγάλο προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας παράλληλα λίγο υπομονή ακόμα από όλους. Ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό.

Το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει αν έχουμε κάτω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού, μια εβδομάδα μετά την 1η μέρα που είδαμε κάτω από 1.000, με τον ίδιο ρυθμό μείωσης πάντα, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Πηγή: skai.gr