Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Χαρδαλιά για το διαγωνισμό για τα self test

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να κριθεί έκπτωτη η εταιρία Swiss Med από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια self-tests. Η απόφαση προβλέπει την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στο διαγωνισμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί πλέον να κρύψει το σκάνδαλο με τα self test και χαρακτηρίζει την εξέλιξη αποτέλεσμα των αποκαλύψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε λίγο καιρό πριν αυτός προκηρυχθεί,  με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και μόνα "προσόντα" τα χρέη και την "εμπειρία" των ιδιοκτητών της σε άσχετες δραστηριότητες. Φυσικά τα self test ουδέποτε παραδόθηκαν όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει η κυβέρνηση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως η εν λόγω εταιρία, λίγο καιρό μετά την εξασφάλιση των 10 εκατ. πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Η απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης ήρθε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος τονίζει ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την υπόθεση της προμήθειας των self test προσπάθεια «με αθλιότητες, fake news και τη γνωστή του μικροψυχία».

«Το ίδιο κάνει και τώρα που το συμπληρωματικό αυτό εργαλείο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς και προσθέτει ότι στη διαδικασία τηρήθηκε απαρέγκλιτα η νομιμότητα και έγινε πλήρης έλεγχος των δικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο διαπίστωσε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε απολύτως.

«Αυτός ήταν και ο σκοπός της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση που κάποιος εκ των αναδόχων δεν τηρούσε στο ακέραιο τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Διασφαλίστηκαν πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου και με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής το Δημόσιο ωφελήθηκε με ένα σημαντικό ποσό. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά επιβεβαιώνεται ότι έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την αλήθεια», αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: skai.gr