Κλείσιμο

Κοντογεώργης σε ΣΚΑΪ για ανεμβολίαστους: Δεν θα ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου

Όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ για τους αρνητές εμβολιασμού ο Θανάσης Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού σημείωσε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμέναμε μια σχετική αύξηση, η οποία και παρατηρείται. «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε 6 με 7.000 εμβολιασμούς την ημέρα κάπως χαμηλά νούμερα, αυτή τη στιγμή είμαστε στα 30.000 ημερησίως, αυτό μας γεννά μια αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Προχωράμε σε κινήσεις ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε ενημέρωση» σημείωσε.  

«Στις ηλικίες 25 με 29 ετών πλέον ξεπεράσαμε το κατώφλι του 50% εμβολιασμούς, ενώ στις ηλικίες 18 με 24 πάμε προς 40%, αυτό δεν αρκεί, αλλά με τα διαφορά μετρά ενθάρρυνσης και "δημιουργικής πειθούς" και με την επιστροφή από διακοπές τα νούμερα θα αυξηθούν» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης. 

Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού επισήμανε, οπότε απέκλεισε νέο λοκντάουν. Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι 65% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα πιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού, ίσως και παραπάνω. 
 
Ο ΓΓ. Συντονισμού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «δύο οι βασικές συνισταμένες της κυβέρνησης όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η πρώτη είναι ότι θα έχουμε σταδιακή αποκατάσταση δραστηριοτήτων για τους εμβολιασμένους, την άσκηση κάποιων δικαιωμάτων. Η δεύτερη συνισταμένη είναι ότι όσοι αγνοούν ή αψηφούν τον υγειονομικό κίνδυνο δεν μπορούν να ορίζουν την οικονομική ζωή του τόπου».

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, έχουμε λάβει κάποια μέτρα την 31η Αυγούστου εκπνέει το πλαίσιο για τους εσωτερικούς χώρους, θα παραταθεί θα δούμε πώς θα γίνει, ενώ για τους ανεμβολίαστους θα υπάρχει τακτικός εργαστηριακός έλεγχος που έχει να κάνει με άσκηση δραστηριοτήτων και εργασία. 

«Οι λεπτομέρειες θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα με πλαίσιο σαφές και ορατό προς όλους». Αυτό που ισχύει σήμερα στο εστιατόρια υπενθύμισε ο Θανάσης Κοντογεώργης, είναι εσωτερικοί χώροι μόνο για εμβολισμένους και νοσήσαντες, θα έχουμε παράταση του μέτρου θα δούμε τα ειδικά χαρακτηριστικά. 

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και δομές φροντίδας προχωρά, όσοι ευελπιστούν ότι δε θα προχωρήσει πλανώνται πλάνην οικτρά» διεμήνυσε επίσης.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά ανέφερε πως είναι εξαιρετικός αθλητής έχει προσπαθήσει πολύ στη ζωή του και έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αλλά στον εμβολιασμό οι απόψεις του είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες και η κυβέρνηση διαφωνεί όπως και όλη η επιστημονική κοινότητα. Δήλωσε ότι «πρέπει να δίνουμε σε όλους περιθώριο της αυτοβελτίωσης», εκτιμώντας ότι ο αθλητής θα αναθεωρήσει τη στάση του.  


 

Πηγή: skai.gr