Κοινό μέτωπο Τουρκίας - ΠΓΔΜ

Με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στα Σκόπια.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Τουρκία για την υποστήριξη που προσέφερε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, αναφορικά με την επιδίωξη των Σκοπίων να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία.

Θέλω να σημειώσω ότι οι περισσότερες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την ένταξή μας στη Συμμαχία, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Όμως αυτό, δεν κατέστη δυνατόν λόγω της μεταχείρισης ή κακομεταχείρισης του δικαιώματος του βέτο που άσκησε η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιούλ χαρακτήρισε ατυχές αυτό που συνέβη στο Βουκουρέστι, συνέστησε όμως στα Σκόπια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η ΠΓΔΜ θα εκπληρώσει το στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ακόμα, ο κ. Γκιούλ εξήρε την πολύ καλή συνεργασία των δυο χωρών σε όλους τους τομείς και στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ και ήταν η πρώτη ξένη χώρα που άνοιξε πρεσβεία στα Σκόπια.

Τέλος, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η χώρα του θα ενθαρρύνει Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.
Πηγή: skai.gr