Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου κανακάρη του εγχώριου και του διεθνούς κατεστημένου.

Όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου είναι συκοφάντης και ενοχλείται από το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αντιμετωπίζει πετυχημένα τα προβλήματα που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τόνισε ότι εκλογές στο τελευταίο εξάμηνο της θητείας της κυβέρνησης δεν είναι πρόωρες.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αποδοκιμάσει με έμμεσο τρόπο τις δηλώσεις του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους, όχι όμως και για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης ενέχεται στην υπόθεση των ομολόγων και η συμπεριφορά του είναι συμπεριφορά ενόχου απάντησε ο Πέτρος Ευθυμίου.

Ίδια γραμμή με τον υπουργό Οικονομίας κράτησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που φαίνεται πως έχει επιλέξει σε κάθε του εμφάνιση να ασκεί σκληρή κριτική, έκανε λόγο για σκάνδαλο στο θέμα της αγροφυλακής.

Οι επιτελείς του Μαξίμου έχουν επιλέξει για την ώρα να κρατήσουν τον πρωθυπουργό εκτός της αντιπαράθεσης επί προσωπικού με το Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Κώστας Καραμανλής θα εμφανίζεται θεσμικός και θα απαντά στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά και όχι προσωπικά.

Ένταση και στη Βουλή. Για καθημερινό ρεσιτάλ υποκρισίας, λαϊκισμού και συκοφαντίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή ο Γιώργος Αλογοσκούφης με αφορμή επερώτηση (33) βουλευτών της αξιωματικης αντιπολίτευσης για τα ομόλογα.

Αναφερόμενος στην επιστροφή των χρημάτων τόνισε οτι το δημόσιο κέρδισε 5 εκατομμύρια ευρώ λόγω της επωφελούς για το δημόσιο έκδοσης των ομολόγων και ένα μέρος απο αυτά θα επιστρέφει με τη μορφή ειδικής επιχορήγησης σε ένα άλλο τμήμα του δημοσίου, στα ταμεια.

Από την πλευρά της, η Βάσω Παπανδρέου αναρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα η ΝΔ επιβαρύνει τους φορολογούμενους για να συγκαληφθούν οι μίζες και οι βαλίτσες και αποκάλυψε ότι στη σύμβαση με την JP Morgan υπάρχει πρόβλεψη να μην στραφεί το δημόσιο κατά της τράπεζας και αντιστρόφως, γεγονός που απέδωσε σε συνενοχή και των δύο.
Πηγή: Χρήστος Κούτρας