Κλειστά τα χαρτιά του για τις Πρέσπες κρατά ο Θεοδωράκης ενώπιον Μητσοτάκη

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Σταύρος Θεοδωράκης όσον αφορά την στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι όταν θα έλθει προς κύρωση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, παρατείνοντας έτσι την φημολογία για πιθανή συστράτευση με την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως εξακολουθεί να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Ξεκαθάρισε όμως πως προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση θέλει να εξετάσει τα έγγραφα που θα κατατεθούν στην Βουλή τον Μάρτιο – όταν αναμένεται να αρχίσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για κύρωση της συμφωνίας.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχτεί από την κυβέρνηση, ο αρχηγός του Ποταμιού σχολίασε αιχμηρά πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «κάνει κουμάντο» σε κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει με αυστηρότητα στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. «Δεν υπάρχουν υποδείξεις για Το Ποτάμι», είπε.

Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έγινε κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισής του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρουσίαση βιβλίου του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστή Χατζηδάκη.

Στην δική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο Ποτάμι, όμως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα αναμειχθεί σε μετεκλογικά ή προεκλογικά «νταλαβέρια» προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Σημείωσε πως τέτοιες συμφωνίες δεν ταιριάζουν στην χαρακτήρα της ΝΔ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους «συναλλαγές» κάνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Η ελληνική Βουλή «μπορεί και πρέπει» να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία με τα Σκόπια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πάτρα ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε πως δεν τρέφει καμία ανησυχία για την στάση του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr