Κλείσιμο

ΚΚΕ για Ολυμπιακή

Την απόρριψη από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της απόφασης κυβέρνησης – ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ζητά το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι ο έλεγχος των αερομεταφορών θα έχει δραματικές συνέπειες για τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και τεράστιο κόστος στις τιμές των εισιτηρίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων, ενώ δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι ακόμα και αυτό το σχέδιο που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα υλοποιηθεί.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διδαχθούν από τις εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος, σημειώνοντας ότι η λογική του συμβιβασμού και των υποχωρήσεων απέναντι στα λεγόμενα προγράμματα εξυγίανσης που περιλάμβαναν και περικοπές δικαιωμάτων δεν οδήγησαν στη σωτηρία της εταιρείας, αλλά στην επιδείνωση της κατάστασης.

"Το πρόβλημα της Ολυμπιακής δεν είναι πρωτίστως οικονομικό ή νομικό, όπως το παρουσιάζουν, αλλά πολιτικό. Τεράστιες ευθύνες έχει και το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση στήριξε και υλοποίησε τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα των αερομεταφορών", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και ζητά μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, κατάργηση των ιδιωτικών εταιριών και ένταξη στον ενιαίο φορέα των εργαζομένων σε αυτές.
Πηγή: skai.gr