Κλείσιμο

ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι απορρίπτουν με αιχμές το άνοιγμα Τσίπρα για κοινό μέτωπο

Απορρίπτουν κατηγορηματικά το Κίνημα Αλλαγής και Το Ποτάμι το κάλεσμα του πρωθυπουργού για συγκρότηση μεγάλου μετώπου του «προοδευτικού χώρου» στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι απεγνωσμένος και απευθύνει προσκλήσεις εκ του πονηρού, δήθεν παρουσιάζοντας την ακροδεξιά ως κοινό εχθρό την στιγμή που η «κυβέρνησή [του] στηρίζεται σε ακροδεξιούς» βουλευτές.

«Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές» σχολίασε με νόημα, επισημαίνοντας πως η στήριξη που έδωσε για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν αποτελεί «συγχωροχάρτι» για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης επαναβεβαιώνει πως Το Ποτάμι θα συνεχίσει τον αυτόνομο δρόμο του και θα πολεμήσει την κυβέρνηση, που «είναι αναποτελεσματική και διαλυτική». Στον μικρής έκτασης ανασχηματισμό που έγινε πριν δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός υπουργοποίησε δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον Θάνο Μωραϊτη και τον Άγγελο Τόλκα. Το ΚΙΝΑΛ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να λεηλατήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς ώστε να ενισχύσει το εκλογικό του ακροατήριο.

Πηγή: skai.gr