Κλείσιμο

ΚΙΝΑΛ: Αποτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Αποτυχημένη χαρακτηρίζει την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής τόσο σε επίπεδο υγειονομικό όσο και επίπεδο οικονομίας, μετά την απόφαση για επίταξη ιατρικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, τόνισε ότι απέτυχαν τα «έξυνα» μέτρα ενώ για τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό ανέφερε ότι το κόμμα του είχε επισημάνει τη σημασία τους ήδη από τις αρχές Μαρτίου του 2020.

Σχετικά με την κατάσταση των ΜΕΘ ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους, την έχουν χάσει εκτός ΜΕΘ, δυστυχώς, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία COVID, μονοθεματικά, αγνοώντας τα υπόλοιπα ζητήματα περίθαλψης και νοσηλείας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι νοσηλευόμενοι είναι τεράστια.

«Η κυβέρνηση έρχεται στο και πέντε να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που έπρεπε να το έχει αντιμετωπίσει εδώ και καιρό. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, τονίζει ο κ. Χρηστίδης.

Το ΚΙΝΑΛ, προτείνει μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που δουλεύει σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία και ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση σε αυτούς του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020 ως ελάχιστη, έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Πηγή: skai.gr