Κικίλιας: Στόχος μας η προσέλκυση Γάλλων εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τις σχολικές διακοπές

Του Αντώνη Κρητικού

Οι Γάλλοι έχουν 16 εβδομάδες διακοπών για τα παιδιά τους, τις 8 στους καλοκαιρινούς μήνες και τις άλλες 8 μέσα στο φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η Ελλάδα να αποτελέσει έναν προορισμό για όλο τον χρόνο για τους Γάλλους. 

Μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στα επίσημα εγκαίνια της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι τόνισε πως η Ελλάδα βλέπει με τεράστια ικανοποίηση τα νούμερα των Γάλλων επισκεπτών στην Ελλάδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. 

«Έχουμε σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, οι επισκέπτες ακόμα και για τον Οκτώβριο θα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Στόχος μας είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια για το 2022, αλλά στρατηγικά να στοχεύσουμε στον εναλλακτικό τουρισμό που μπορούμε να προσφέρουμε τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, το Φεβρουάριο και το Πάσχα που οι Γάλλοι έχουν τις σχολικές διακοπές και μπορούν να ταξιδέψουν.» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Επιπλέον στο πλαίσιο της διπλής καμπάνιας του ΕΟΤ για το τουριστικό προϊόν του 2022, στόχος φαίνεται να είναι η εκμετάλλευση των σχολικών διακοπών και η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, υψηλού επιπέδου, που θα αυξήσει το εισόδημα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, τονώνοντας οικονομικά τη χώρα και τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: skai.gr