Κικίλιας: Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής

Κικίλιας: Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής
Την έντονη ανησυχία του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και μετέβη άμεσα στην περιοχή.

Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο, όπως είπε, θα επισκεπτόταν αμέσως μετά στο νοσοκομείο.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα, χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας με στόχο τον κόσμο που θα πήγαινε στη λειτουργία, ο κ. Κικίλιας είπε πως πάγια θέση του, ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι να μη σχολιάζει τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πρέπει, όμως, να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής. Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το «χτύπημα» στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.