Κικίλιας: Η δήλωση Σγουρίδη εμπλέκει εθνικά θέματα με εσωτερική πολιτική

ΑΠΕ
«Ο κ. Σγουρίδης δεν είναι ένας άπειρος πολιτικός. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι αντιπρόεδρος ενός κόμματος, έχει διάρκεια στην πολιτική από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και σήμερα.

Μου προξενεί τρομερή εντύπωση ότι ο ίδιος επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή για να κάνει μια τέτοια δήλωση. Και μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται τυχαία», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας διερωτήθηκε τι μπορεί να έχει συζητηθεί σχετικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

«Όταν μέσα σε λίγες μέρες η ρητορική της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ κυμαίνεται από το "θα τους τσακίσουμε" στην "καλή Πρωτοχρονιά" και ενδιάμεσα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ παρεμβαίνει με μια τέτοια δήλωση η οποία εμπλέκει τα εθνικά μας θέματα με την εσωτερική πολιτική σκηνή, τότε τίθενται πολλά ερωτήματα για το τι έχει συζητηθεί, τι έχει πει ο κ. Καμμένος στον κ. Σγουρίδη, τι έχουν συζητήσει με τον κ. Τσίπρα» ανέφερε.

Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη για τη διαχείριση μιας κρίσης. «Υπάρχει σοβαρό θέμα. Είναι ανήκουστο αυτή η κυβέρνηση να μη μπορεί να συνεννοηθεί στο εσωτερικό της για τα πάρα πολύ σοβαρά θέματα της χώρας.

Σας θυμίζω τη διαφορά στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου με τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κουβέλη και το διάδοχο του δεύτερου κ. Ρήγα, του ΑΝΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου με τον κ. Καμμένο, πριν λίγο καιρό του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά με τον κ. Καμμένο, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου με τον κ. Κοτζιά, του κ. Τσίπρα με τους Κοτζιά και Καμμένο...

Αν τελικά συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο, κάτι που απεύχομαι, ποιος θα συνεννοηθεί με ποιον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρά και να ξέρουν οι Έλληνες ότι είναι διασφαλισμένη η εθνική μας ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα από κάθε εχθρική δύναμη;», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.

Επισήμανε ακόμα την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις μετρήσεις τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες δείχνουν ότι πρώτα από όλα εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Και είναι εντυπωσιακό ότι, μέσα στην κρίση, ένας θεσμός έχει μείνει όρθιος με τόσο μεγάλα ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία. Φαίνεται ότι κάποιοι κάνουν προσπάθεια ακόμα και αυτό τον θεσμό να τον πληγώσουν, να τον ευτελίσουν».

Ερωτώμενος για το πόσο κοντά έχουν έρθει οι εκλογές λόγω του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «οι Έλληνες σε όλη τη χώρα απάντησαν στον πρωθυπουργό τους, με τον οποίο βρίσκονται σε άλλη σελίδα στα εθνικά και πατριωτικά θέματα.

Με τα συλλαλητήρια, με την επιμονή και την πίστη τους, απέδειξαν ότι ο πατριωτισμός είναι αξιακά πολύ ψηλά, αντίθετα με αυτά που υπολόγιζε το Μέγαρο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, νομίζω ότι ούτε ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει ακόμα, καθώς ψάχνει να βρει κατάλληλη ημερομηνία για να χάσει αξιοπρεπώς».

Χαρακτήρισε τις επόμενες εθνικές εκλογές τις πιο κρίσιμες από τη Μεταπολίτευση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το σχέδιό του είναι η ακυβερνησία.

«Σε εποχές κρίσης, ανασφάλειας και περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, η ακυβερνησία θα φέρει την καταστροφή πολύ κοντά. Και η ακυβερνησία είναι το σχέδιο του κ. Τσίπρα με την απλή αναλογική που έχει ψηφίσει να ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές.

Για να μπει η χώρα σε ένα σπιράλ νέας κρίσης και να μη βγει ποτέ από τη δυστυχία. Η φτωχοποίηση του πληθυσμού συμφέρει τον κ. Τσίπρα.

Η επιδοματική του πολιτική των 100 ευρώ έχει αυτήν ακριβώς τη στόχευση.

Η δική μας στόχευση είναι τελείως διαφορετική. Επενδύσεις, που θα φέρουν νέες δουλειές για τους Έλληνες, ώστε τα παιδιά μας να μη φεύγουν στο εξωτερικό. Στις εκλογές που έρχονται ζητάμε πρώτα από όλα συμμετοχή. Να πάνε και οι πικραμένοι ή απογοητευμένοι συμπολίτες μας, που απέχουν επί σειρά ετών, να ψηφίσουν. Και δεύτερον, να εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.