Κεραμέως-ΣΚΑΪ: Ξεκίνησε η διαδικασία προσλήψεων εκπαιδευτικών- 5.500 έως την ερχόμενη εβδομάδα

Πάνω από 8.000 σχολεία, ποσοστό 60%, έχουν εφαρμόσει το μέτρο της αξιολόγησης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να παρανομούν υποδεικνύοντάς τους φασόν αξιολόγηση κάτι που είναι και προσβλητικό για τους ίδιους.

Αναφερόμενη στις ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι μόνο τέσσερα τμήματα είναι κλειστά στο σύνολο των 80χιλιάδων τμημάτων στη χώρα.

"Πάμε καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα κενά στα σχολεία, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι φέτος είχαμε υπερτριπλάσιες συνταξιοδοτήσεις σε σχέση με πρόπερσυ. Για παράδειγμα είχαμε 7.000, ενώ πρόπερσι είχαμε 2.000.

Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αδειών τις οποίες δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με την υπουργό όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά είχαμε χίλιες και τώρα είναι πολλαπλάσιες, περισσότερες από 3.000.

«Είναι χρέος μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες και γι' αυτό ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για σημαντικές προσλήψεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών και την άλλη βδομάδα επίσης».

Και επισήμανε : «Σήμερα ξεκινά η διαδικασία για 2.500 και για άλλες 3.000 την ερχόμενη εβδομάδα»

Πηγή: skai.gr