Κεραμέως κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ολισθηρός κατήφορός επιδοκιμασίας της βίας και της ανομίας

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Για ολισθηρό κατήφορο εκπομπής μηνυμάτων ανοχής και ενίοτε επιδοκιμασίας στη βία και την ανομία, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, η Υπουργός Παιδείας, εξαπολύοντας εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κεραυνούς» με φόντο την «ειρωνική» - όπως τη χαρακτήρισε - ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας του κόμματος για την προχθεσινή καταδρομική με τρικάκια απειλητικού περιεχομένου στο πολιτικό της γραφείο στη σκιά του υπό ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.  

Φανερά ενοχλημένη η Νίκη Κεραμέως, στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι παρομοίασε τα τρικάκια με «κομφετί», υποβαθμίζοντας παράλληλα το περιεχόμενό τους σαν να ήταν «συνήγοροι υπεράσπισης» των δραστών.

«Όταν επιλέγετε την  ειρωνεία αντί για την καταδίκη τέτοιων πράξεων, όταν επικαλείστε ότι 35χρονοι που πετάνε τρικάκια είναι ημιπιτσιρικάδες (σ.σ. N. Βούτσης), όταν στέλνετε ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής στους νόμους και δη από βουλευτές του κοινοβουλίου όπως ο κ. Φίλης που λέει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να κουρελιαστεί ο νόμος, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν κατά συρροή δολοφόνους (σ.σ. Δ. Κουφοντίνας), όταν βουλευτές σας επιβραβεύουν τη διάρρηξη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αλυσοπρίονο, τότε ο κατήφορος είναι ολισθηρός και η έκβαση επικίνδυνη», σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο με τις προωθούμενες αλλαγές στα ΑΕΙ.

Η ίδια κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν άπαντες στο ύψος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι διαφωνίες και οι διαφορετικές πολιτικές είναι θεμιτές, για να καταλήξει μεμφόμενη τον ΣΥΡΙΖΑ: «άλλο αυτό κι άλλο να εκπέμπετε μήνυμα ανοχής ενίοτε και επιβράβευσης στην παραβατικότητα και την ανομία εντός κι εκτός των Πανεπιστημίων».

«Η υπουργός μας συκοφαντεί και μας περιγράφει ως ηθικούς αυτουργούς. Δεν θα της το επιτρέψουμε», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές είχε ξεσπάσει «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό στο γραφείο της κ. Κεραμέως, στην οποία καυτηρίαζε τον όρο «επίθεση» που χρησιμοποίηση η δημόσια τηλεόραση ενώ σε δεύτερη ανακοίνωσε κατηγορούσε τη ΝΔ για παραχάραξη της πραγματικότητας ως προς τα μηνύματα που ανέγραφαν τα τρικάκια, σημειώνοντας ότι ήταν «ν+2 θα είναι οι ώρες σας μέσα στις σχολές. Ένα πολιτικό σύνθημα που αναφέρεται στις διαγραφές των φοιτητών που νομοθετεί η κυβέρνηση» και όχι «ν+2 θα είναι οι ώρες σου» άρα προσωπικό απειλητικό μήνυμα. 

Πηγή: skai.gr