Κεραμέως: Προσλήψεις και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Για αλλαγή σελίδας και στην Παιδεία μίλησε η Υπουργός Παιδείας από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2020, εξαγγέλλοντας προσλήψεις 9.750 εκπαιδευτικών, αξιολόγηση κι επιμόρφωσή τους και τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός για την παιδεία αυξάνεται κατά 102 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας τα 4,953 δις ευρώ.

Η Νίκη Κεραμέως, επισήμανε ότι ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση που υπηρετεί όπως είπε: «τη μεγέθυνση της οικονομίας και την μείωση των δυσβάσταχτων φόρων που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε μίζερη διανομή της πίτας ενώ η δική μας θέλει την μεγέθυνση της πίτας με φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Η ίδια ανέφερε ότι αν και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει προσλήψεις τελικά αυτές υλοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2020 περιλαμβάνει προσλήψεις 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 5.250 στην γενική εκπαίδευση.

Περιγράφοντας το όραμα της και της κυβέρνησης για την Παιδεία, η κ. Κεραμέως, τόνισε ότι «η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για αυτοδύναμη Ελλάδα που σέβεται τον εαυτό της. Στοχεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς τους αξιολογεί τους στηρίζει και επιμορφώνει και δίνει εφόδια στους μαθητές. Επιδιώκουμε ένα αυτοδύναμο, καινοτόμο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο».

Πηγή: skai.gr