Κεγκέρογλου: Ρουσφετολογική η τροπολογία μεταφοράς νερού σε άνυδρα νησιά

Ως «ρουσφετολογική», που γεννά υποψίες για εκ των προτέρων συνεννόησης με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, κατήγγειλε ο Βασίλης Κεγκέρογλου τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και ψηφίζεται σήμερα, για την απαλλαγή πλοίων που εκτελούν – σε σύμβαση με το δημόσιο ή τους ΟΤΑ - μεταφορά πόσιμου νερού σε άνυδρα νησιά από τα τέλη διέλευσης.
 
«Είναι φως φανάρι ότι είναι αποτέλεσμα συνεννόησης με οικονομικά συμφέροντα.Λέει πως αφού γίνει ένας δημόσιος διαγωνισμός κι αφού προκριθούν κάποιοι για μία σύμβαση στο δημόσιο αλλάζουμε τους όρους. Έχει πρόβλημα και αντίληψης και νομοθεσίας. Αν είναι δίκαιο, μπορεί να γραφτεί ότι όλα αυτά θα ισχύσουν για τους διαγωνισμούς που θα γίνουν από εδώ και πέρα και όχι για τους προηγούμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διαμηνύοντας στον Ανδρέα Ξανθό ότι θα ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει.
 
Η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία καματερό και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προβλέπει ότι: «υφιστάμενες και ανείσπρακτες οφειλές που αφορούν τέλη του προηγούμενου εδαφίου, είτε προκύπτουν από τιμολόγια που έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος είτε όχι, θεωρούνται μη οφειλόμενες και δεν καταβάλλονται».
 
Παρά τις προειδοποιητικές βολές του κ. Κεγκέρογλου πάντως ο Υπουργός Υγείας έκανε αποδεκτή την επίμαχη τροπολογία, ενώ προηγουμένως ο κ. Καματερός είχε υπεραμυνθεί της πρότασής του, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αναγκαίο και υποστηρίζοντας ότι αφορά περιορισμένο αριθμό νησιών μέχρι την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος αφαλάτωσης ή μεταφοράς νερού με σωλήνες.
 
Στους διαδρόμους της Βουλής πάντως η τροπολογία σχολιαζόταν έντονα ως «φωτογραφική», εγείροντας ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά