ΚΕ ΔΗΜΑΡ: Η πλειοψηφία δεν θέλει παραίτηση Κουβέλη

Ώρα αποφάσεων στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Η αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη αποφασίζεται στη συνεδρίαση του κόμματος, όπου ή ο ίδιος θα συμμεριστεί την έκκληση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής  να την αποσύρει, ή θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίου για να ληφθεί οριστική απόφαση.

Και στη σημερινή δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής της η ΚΕ, ασκήθηκε κριτική και ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ηγετική ομάδα για τα αίτια της συρρίκνωσης τους κόμματος στις ευρωεκλογές.

«Ξέρουμε καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί προερχόμαστε, ίσως έχουν γίνει και χειρότεροι, αλλά ο λαός τού δίνει τη συγκατάθεσή του, και επομένως δεν πρέπει να τον αποκλείσουμε από την πολιτική σύμπραξη» δήλωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση ενός μέλους της ΚΕ που ήταν στο ακροατήριο.

«Ο Κουβέλης τους απασχολεί αλλά όχι η ΔΗΜΑΡ, θέλουν να τον διασύρουν και να τον ακυρώσουν» τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Κακουλίδης.



«Δεν δέχομαι το δίλημμα είτε με την Κεντροαριστερά είτε με την Αριστερά. Θέλω μια Κεντροαριστερά ισχυρή» ανέφερε το στέλεχος του κόμματος Θόδωρος Μαργαρίτης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Νίκη Φούντα διερωτήθηκε «πώς είπαμε ‘ναι’ σε συνεργασία Καστανίδη, Λοβέρδο, Μπεγλίτη και τελικά με Παπανδρέου, ρωτήθηκε κανείς γι’ αυτό;»

Αν και στην ομιλία του Σαββάτου ο ο κ. Κουβέλης απέκλεισε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη ΝΔ, το στέλεχος του κόμματος Γεράσιμος Γεωργάτος σημείωσε ότι είναι νωρίς να μιλάει κάποιος για συμπράξεις, χωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο σύμπραξης με την ΝΔ.

«Δεν ξέρουμε με ποιον θα συζητήσουμε από το "τίποτε" πάμε στο "όλα"... Σου λεει δεν μπορεί, κάτι θα κάτσει.... Αυτό αποπνέει πολιτικό τυχοδιωκτισμό» δήλωσε επίσης ο κ. Γεωργάτος.

Η βουλευτής Μαρία Ρεπούση είπε ότι το πολιτικό δίλλημα είναι εφεξής σταθερότητα ή αλλαγή και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ταχθεί υπέρ της αλλαγής κι όχι να συμβάλει στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δευτερολογία του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ