Κλείσιμο

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Να συγκληθεί Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται έναντι της Άγκυρας αναμεσα στον κατευνασμό και την αντιδραση με στοχο το εσωτερικο της χωρας. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τυχοδιωκτισμός πολεμικής φύσεως δεν ειναι στους σχεδιασμους της Τουρκίας ούτε σε αυτην την περίπτωση ούτε και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει πως από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απουσιάζει «κάθε στοιχειο συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής»

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε η λογική του παθητικού παρατηρητή ούτε οι ακροδεξιές φωνές μπορούν να καθορίζουν τη στάση της χώρας. Η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή στην ενεργητική εξωτερική πολιτική που χάραξε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούσε ταυτόχρονα μια θετική ατζέντα διαλόγου αλλά και την ενεργή αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, για πρώτη φορά με λήψη κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Διαμαντάρη για το βιογραφικό του

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Όχι άλλη fake αριστεία κ. Μητσοτάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ομογενειακού Τύπου στις ΗΠΑ, σχετικά με το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαμαντάρη.

«Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από τον υφυπουργό να δώσει εξηγήσεις και να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα, και αναφέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: skai.gr