Κατρούγκαλος: Έτοιμες συμφωνίες, Τσίπρας & Ζάεφ θα συμπληρώσουν τις αγκύλες

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων «υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που έχουνε σε αγκύλες αυτά τα πράγματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν υψηλές αποφάσεις» δήλωσε την Πέμπτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παραπέμποντας στην επαφή Τσίπρα – Ζάεφ.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση στο Σκοπιανό, αλλά για να πούμε ότι την έχουμε πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών» διευκρίνισε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Όπως εκτίμησε, «θα είναι τόσο εθνικά επωφελής η συμφωνία που εκτιμώ ότι στο τέλος στη Βουλή θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από την κυβερνητική».

«Δεν ξέρω αν θα ψηφίσουν συντεταγμένα κόμματα, αλλά αν δεν τεθεί κομματική πειθαρχία, εάν έχουμε μια συμφωνία στο πνεύμα του 2007 δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει διαφορετικά» δήλωσε δε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Τα δύο αγκάθια είναι η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes» τόνισε.

Όσον αφορά την αρνητική στάση του Πάνου Καμμένου είπε ότι «έχουμε μια αμφισβήτηση στην παρουσία του όρου ‘’Μακεδονία’’ στη σύνθετη ονομασία και το αντιμετωπίζουμε».

«Μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι μπεσαλής και αξιόπιστος και δεν έχει εκβιάσει με κανένα θέμα με το οποίο ήταν αντίθετος. Οι όροι του ‘’συμβολαίου’’ μας ήταν διαφθορά και έξοδος από τα Μνημόνια» σημείωσε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από την πλευρά των Σκοπίων για να φέρει την απόφαση στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος αποσαφήνισε ότι «λογικό είναι πρώτα να περιμένουμε την άλλη πλευρά».
Πηγή: skai.gr