Κλείσιμο

Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα για το όνομα: Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ

Καθοριστική θα είναι η επόμενη εβδομάδα για ενδεχόμενη λύση στο ονοματολογικό, καθώς ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 12 Απριλίου μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του σκοπιανού ομόλογού του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν την Πέμπτη μετά το Πάσχα, αφού έχουν ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και Σκόπια.  

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα τον κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων ενημερώνοντας τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Θα ακολουθήσουν Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης, ενώ από τη ΝΔ ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Περισσότερο αισιόδοξος» για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας δήλωσε από τη μεριά του ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων που είχαν την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ, ένας πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή και ενεργειακός κόμβος στη Νότια Ευρώπη, τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).
Πηγή: skai.gr