Κάθαρση ζητά ο Κωστής Στεφανόπουλος

Την ευχή για περιστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα της «εκτεταμένης διαφθοράς στο χώρο της διοικήσεως και της διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στην αποψινή του ομιλία στην Ακαδημία Αθηνών, η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την αναγκαιότητα «επιβεβλημένης ταχείας και πλήρους κάθαρσης» στους χώρους της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης και «ανάπτυξης ενός συστήματος αποτελεσματικών κυρώσεων» αλλά και «συνολικής κοινωνικής αποδοκιμασίας των παραβατών, η οποία θα εκφράζει την αμετάκλητη και δίκαιη απώθησή τους εκτός των κοινωνικών τειχών».
Ανέφερε ακόμη ότι «τα όσα πολύ δυσάρεστα απασχόλησαν όλους τις ημέρες αυτές προκλήθηκαν από την συμπεριφορά προσώπων και όχι από αδυναμία των θεσμών» και τόνισε ότι η ταχεία και πλήρης κάθαρση καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς «τα πρόσωπα αυτά έχουν την θέση δικαιοδοτικού κριτή και διδασκάλων πίστεως και χριστιανικής συμπεριφοράς και η κρίση την οποία προκάλεσαν αγγίζει πολιτειακούς θεσμούς».
Ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε ότι αποδέχθηκε την τιμή που του έγινε υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι «το αξίωμα υποχρεώνει αυτόν που το κατέχει να αποδέχεται κάθε τιμή η οποία του γίνεται, διότι δεν απευθύνεται στο πρόσωπό του, αλλά στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας το οποίο εκπροσωπεί και το οποίο είναι άξιο πάσης αναγνωρίσεως και τιμής δια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια».
Πηγή: skai.gr