Καταθέτει τη Μ. Δευτέρα η κόρη του Παυλίδη

Με τις καταθέσεις της κόρης του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, Αγγελικής, του εφοπλιστή κ. Γιώργου Σπανού και του δημάρχου Τήλου κ. Τάσου Αλιφέρη συνεχίζονται τη Μεγάλη Δευτέρα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Το Σάββατο κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και προεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κ. Γιάννης Τζοάννος, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να δοθεί δρομολόγιο άγονης γραμμής σε πλοίο με ξένη σημαία ή σε πλοίο που ανήκει σε off shore εταιρία, όπως ήταν η περίπτωση του πλοίου Πηνελόπη, ιδιοκτησίας Αγούδημου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι προϋποθέσεις αυτές αναιρούνται εάν υπάρχει μη off shore θυγατρική εταιρία.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος που αποτελούσε το σύνδεσμο μεταξύ των υπουργείων Αιγαίου και Ναυτιλίας φέρεται να κατέθεσε ότι το δρομολόγιο δόθηκε στο Πηνελόπη με πρόχειρο διαγωνισμό και για έκτακτες ανάγκες τριών μηνών.

Στο μεταξύ, αλλαγή του ισχύοντος νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητά η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αν ο πολιτικός κατηγορείται, οφείλει να πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, η  κα  Μπακογιαννη τάσσεται κατά των προωρων εκλογων, υποστηρίζοντας ότι θα εντείνουν το κλίμα αστάθειας και θα επιβαρύνουν και την οικονομική κατάσταση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Αστικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος τόνισε ότι η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών δε θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από βουλευτές ή εισαγγελικούς λειτουργούς. Όπως και ο κ. Μπάγιας, έτσι και ο κ. Σταθόπουλος εκτίμησε ότι απαιτείται η συγκρότηση ενός μικτού οργάνου από δικαστές και πολιτικούς που θα διερευνά τις ευθύνης πρώην και νυν υπουργών, αλλά –όπως διευκρίνισε, αυτό χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Πηγή: skai.gr