Κλείσιμο

Καταθέτει σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας για τη Novartis

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάνδρου 
 
Mε την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αν και πως στήθηκε σκευωρία στην υπόθεση της Novartis με την ενοχοποίηση πολιτικών χωρίς στοιχεία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που έχει κληθεί σε κατάθεση στις 10 σήμερα το πρωί, ήταν μεταξύ των δέκα πολιτικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, αλλά ήδη η δικογραφία ως προς αυτόν έχει μπεί στο αρχείο διότι ουδέν προέκυψε.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να καταθέσει σήμερα πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις ενώ θα αναπτύξει και προφορικά τις απόψεις του.

Η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διενεργείται από τους αντεισαγγελείς Ευ.Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχιστεί με άλλους μάρτυρες.

Κρίσιμη και νευραλγικής σημασίας θεωρείται η κατάθεση της τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς εισαγγελέως Ελένης Ράικου που είχε παραιτηθεί πριν τρία χρόνια από τη θέση της καταγγέλοντας μεθοδεύσεις και πολιτικές παρεμβάσεις στην υποθεση της Novartis, την οποία τότε χειριζόταν. Η Ελένη Ράικου είχε από τότε φωτογραφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να τον κατονομάσει αλλά δίδοντας του το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Η κατάθεση της αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί από τότε δεν έχει μιλήσει στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ