Καταθέσεις για την υπόθεση Παυλίδη

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας ΣΑΟΣ του Φώτη Μανούση Ιωάννης Κανταράς.

Ο κ. Κανταράς διέψευσε τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να καταγγείλει στον εισαγγελέα τον εκβιασμό από το στενό συνεργάτη του Αριστοτέλη Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου ή από τον ίδιο τον πρώην υπουργό.

Είπε επίσης ότι εάν υπάρχει υπογραφή του τότε πρόκειται για πλαστογραφία.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής ζήτησε να προσκομιστεί το βιβλίο πρακτικών της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο ύπαρχος της Λήμνου Δημήτρης Σάραγκας δήλωσε ότι το πλοίο Παναγία Σουμελά του κ. Μανούση ήταν μικρής χωρητικότητας, ακατάλληλο και δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει νυχτερινό δρομολόγιο.

\\
\\

Για το πλοίο Σαμοθράκη, του ίδιου εφοπλιστή, σημείωσε ότι 12 φορές μέσα στο 2008 δεν προσέγγισε το λιμάνι της Λήμνου, εξαιτίας βλαβών, ενώ έπαιρνε επιδότηση.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ στις δηλώσεις Κανταρά, ο κ. Μανούσης δήλωσε ότι ο κ. Κανταράς ήταν πρόεδρος της ΣΑΟΣ από το 2008 μέχρι πρόσφατα, και δεν έχει καμία σχέση με την επίμαχη περίοδο της υπόθεσης Παυλίδη που διερευνάται.

Για την υπόθεση Παυλίδη κατέθεσε την Τρίτη και ο αδελφός του Αναστάσιος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το τίμημα της αγοράς του διαμερίσματος της ανιψιάς του ήταν 235.000 ευρώ.

Ανέφερε ότι η ανάληψη έγινε από λογαριασμό που διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα από το 1985, ότι η ανιψιά του πήρε δάνειο το καλοκαίρι του 2006 για να του επιστρέψει μέρος των χρημάτων, τα οποία δεν δέχτηκε.

Πηγή: skai.gr