Καταψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Στη διασφάλιση και στη βελτίωση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στοχεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, που άρχισε να συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή. Όπως τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, σε καμία περίπτωση οι διαδικασίες της αξιολόγησης δεν αποβλέπουν στην επιβολή ποινών, αλλά θα επισημαίνουν και θα καταγράφουν προβλήματα που τυχόν υπάρχουν ώστε να δρομολογείται η αντιμετώπισή τους.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρότι τάχθηκαν υπέρ της αξιολόγησης, καταψήφισαν επί της αρχής του το ν/σ.
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, έκανε λόγο για «κακοποίηση» της αξιολόγησης και μεταξύ των ενστάσεών της έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια.
Από το ΚΚΕ ο Γιώργος Χουρμουζιάδης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση που εισάγει το ν/σ θα λειτουργεί ως μηχανισμός κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Τέλος, ο Γιάννης Δραγασάκης από το ΣΥΝ ζήτησε στην απόσυρσή του λέγοντας ότι όχι μόνο δε λύνει προβλήματα αλλά επιπλέον θα αποπροσανατολίσει από αυτά που πρέπει να εξετάσει η Πολιτεία.
Πηγή: skai.gr